Založ si blog

Ústava Slovenskej republiky nie je riadok, ktorý sa dá zmeniť…

Prešlo pár mesiacov vládnutia stredopravej vlády. Obdobie rôznych káuz v podobe Hayekovcov, obdobie nevydarených Matovičových zábaviek, obdobie mnohopočetných Riškových huncútstiev a prešľapov. Nemôžeme zabudnúť ani na premiérkyne vyhrážanie sa o rozložení vlády. Cez všetky tieto peripetie súčasná vládna koalícia dokázala prejsť, prípadne sa našiel všetkým veľmi dobre známy kompromis.

Súčasná situácia zvaná voľba generálneho prokurátora sa javí ako tá najhoršia vládna kríza od jej vzniku. Koalícia má vo vlastných radoch „zradcov“. Pri rozsiahlich a duchaplných komentárov principiálneho demokrata Mikuláša Dzurindu prípadne predstaviteľov z novopečenej strany SaS sa musí všetkým súdnym ľuďom „zastavovať rozum“. Nie som výnimkou.

Akí zradcovia, akí Judáši ?

To je moja otázka smerujúca k súčasným predstaviteľom vládnej koalície, pretože predovšetkým ľudia angažovaní v politike podieľajúcej sa na riadení štátu by mal byť známy jeden fakt. A to taký, že Slovenská republika je podľa štátneho zriadenia parlamentná demokracia. Tu sa nám naskytuje otázka ako je možné, že v parlamentnej demokracii vedúci predstavitelia štátu hovoria o zradcoch v ich vlastných kruhoch. Poslanec podľa Ústavy Slovenskej republiky má svoj poslanecký mandát vykonávať podľa svojho svedomia a vedomia. Tak ako to káže princíp demokracie a nie ako stranícky „boss“. A to si prosím uvedomte ! Áno, vy tam hore.

Osobitnou kategóriou je opäť strana Sloboda a Solidarita, prezentovaná ako moderná strana dohliadajúca na dodržiavanie demokratických princípov a tolerancie, čoho dôkazom boli aj sľuby dekriminalizovaní „ľahkej drogy“ ako drogy modernej, vyspelej spoločnosti. Môžem iba vyjadriť svoju radosť, že na Slovensku ešte existujú konzervatívnejšie strany a nič z ich predvolebných sľubov na ktorých bola založená predvolebná kampaň sa nedostalo na zoznam „úžasných 120 zmien“. Najhorší, opäť si odporujúci je ich slogan na facebookovej stránke, ktorý doslova znie: „Konečne strana bez eštébakov a komunistov“. Prosím, nedajte sa vysmiať, veď to, čo momentálne predvázate ohľadom voľby GP a fotení hlasovacích lístkov nie je hodné komunistov, ale dokonca feudálov. Vylučujete iný názor ako je názor „bossa“, prosím nikdy si už neberte do úst komunistov, lebo ste horší !!

Fandím vám…

Fandím všetkým 6 koaličným poslancom, ktorí boli v mene demokracie nazvaní zradcami. Chráňte si vaše slobodné rozhodnutia, chráňte si Vaše záujmy, chráňte nám Ústavu Slovenskej republiky, chráňte Slovensko, chráňte obyvateľov tejto krajiny, aby mohli byť ich názory a činy prezentované naďaľej ako v demokratickej spoločnosti a nedovoľte hŕstke ľudí, ktorých spája vidina byť pri moci pošliapať to, čo vychádza z dejín a tým je Ústava Slovenskej republiky…

 

Držíme vám palce !!!

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

rasto

o všetkom, predovšetkým o politike...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1852x
Priemerná čítanosť článkov: 1852x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy